Trzy Najważniejsze Korzyści
od Technologii Zgrzewania Indukcyjnego
Dlaczego warto uszczelniać indukcyjnie napoje?
Woda czy wino, gorąca czekolada czy kawa instant – zgrzewanie indukcyjne to coraz popularniejsze rozwiązanie w przemyśle produkującym napoje.
Zgrzewanie indukcyjne jest odpowiednim rozwiązaniem dla różnego rodzaju napojów butelkowanych, w tym zarówno produktów ciekłych, jak i w postaci sproszkowanej, niezależnie od tego, czy są one chłodzone, czy składowane w temperaturze pokojowej.
Mocna, niezawodna, a jednocześnie łatwa do zerwania folia zapewnia, że produkt jest zabezpieczony przed rozlaniem i skażeniem – to z kolei minimalizuje ryzyko niezadowolenia ze strony klienta oraz konieczności utylizacji produktu.
Kolejną korzyścią, na jaką powołują się użytkownicy zgrzewarek indukcyjnych, jest zdolność do zachowania smaku oraz świeżości napojów.
Dodanie foliowego uszczelnienia pozwala zapobiegać utlenianiu, a to umożliwia zachowanie świeżości produktu.
Zgrzewanie indukcyjne jest również odpowiednią alternatywą dla producentów napojów, którzy chcą zrezygnować z odrywanych pasków i chcą stać się bardziej przyjaźni środowisku.
Dodanie uszczelnienia indukcyjnego eliminuje potrzebę korzystania z odrywanych pasków i umożliwia redukcję obszaru szyjki oraz ramion butelki, przez co zmniejszona zostaje całkowita masa zamknięcia i tym samym zużywana jest mniejsza ilość plastiku.
Aby uzyskać więcej informacji lub dowiedzieć się, jak osiągnąć idealne uszczelnienie swojego produktu, skontaktuj się z nami już dziś.
Kontakt
Studia przypadku
PRZEDŁUŻENIE TERMINU PRZYDATNOŚCI
Firma GlaxoSmithKline miała problemy z hermetycznym uszczelnieniem owalnego pojemnika Horlicks z zatrzaskowym wieczkiem. Firma postanowiła skontaktować się z Enercon Industries, aby otrzymać ekspercką poradę i rozwiązanie.
BRAK RYZYKA ZANIECZYSZCZENIA
„Producent kawy, firma Beanies Flavour Co, potrzebowała czystszej metody uszczelniania do produkcji aromatyzowanej kawy rozpuszczalnej. Dla tej konkretnej potrzeby uszczelnianie indukcyjne wieczek okazało się skuteczniejsze niż klej.
„
MOCNIEJSZE USZCZELNIENIA
The wine company Zipz Inc was in need of an alternative method to conduction to seal single serve glasses of wine. The company switched to induction cap sealing to solve the problem of too many leakers.